L’agronom pensiunà Padruot Fried da Lavin immez il chomp dad üerdi da bieraria «Quench» a Zernez. Suot las raits da culur as rechattan parcellas da perscrutaziun da sorts nouvas, modernas e resistentas. fotografias: Jon Duschletta

L’agronom pensiunà Padruot Fried da Lavin immez il chomp dad üerdi da bieraria «Quench» a Zernez. Suot las raits da culur as rechattan parcellas da perscrutaziun da sorts nouvas, modernas e resistentas. fotografias: Jon Duschletta

Ün chomp d’üerdi – trais s-chazzis da perscrutar

L’üerdi «Quench» chi glüschiva d’or fin avant pac dis dadour Zernez es scus e vain sechantà pels prossems pass d’elavuraziun da biera. Intant lavuran trais agronoms, tanter da quels Padruot Fried da Lavin, davo las culissas culla materia genetica da l’üerdi per chattar üna sort d’üerdi universal.

L’üerdi da biera «Quench» es ün bun, ün fich bun üerdi da stà. Eir ingon fan quint il paur Peider Andri Saluz ed il agronom Padruot Fried cun raduond quatter tonnas üerdi, sulet da quist chomp ...

Möchten Sie weiterlesen?

Anmelden und weiterlesen

Noch keine Kommentare