Il restorant da muntogna La Motta a Scuol es üna da 22 gestiuns gastronomicas in Grischun chi fan part al proget «Food Save Graubünden» per redüer il sguaz da mangiativas. In quel vegna erui ingio precis chi vain sguazzà il plü bler – per lura provar da redüer la perdita cun differentas masüras.
13.03.2025FMR 8 min
Link kopieren
E-Mail
Facebook
Whatsapp
Linkedin
X
Reddit
Robert Amstutz, manader da la gastronomia pro la Pendicularas Scuol SA ha decis da’s partecipar al proget «Food Save Graubünden». El disch: «Eu sper cha nus rivan da metter in movimaint alch.» fotografias: Michael Steiner
La squadra gastronomica sülla Motta ha l’on passà masürà in media var 47 grams sguaz pro plat servi. In media sun quai in restorants congualabels tanter 80 e 100 grams sguaz.
«Vairamaing sun las cifras pro nus fingià vaira bunas», disch Robert Amstutz, manader da la gastronomia pro la Pendicularas Scuol SA, sfögliond tras üna mappa grossa. «Nus d’eiran svess stuts.» El guarda süllas tabellas da la masüraziun ...
Viel News in kurzer Zeit
Online-Abo lösen und News auf www.engadinerpost.ch lesen.
La FMR (Fundaziun Medias Rumantschas) furnischa cuntegns medials scrits (per exaimpel texts e graficas) e fotografias per mans da las medias rumantschas. Ella scriva seis artichels in tuot ils tschinch idioms ed in rumantsch grischun. La FMR incumbenzescha eir a persunas rumantschas dastrusch e lontan da scriver columnas sur da quai chi tils occupa illa vita da minchadi.
Diskutieren Sie mit
Login, um Kommentar zu schreiben